Geïnteresseerd? Bestel mijn boek bij je lokale boekhandel of Bol.com.
 • 15
  jan
  2005

  Van Kloof naar Klik – Integratie van het politiek bestel in de moderne informatiesamenleving

  Van Kloof naar Klik – Integratie van het politiek bestel in de moderne informatiesamenleving

  Het rapport-manifest ‘Van Kloof naar Klik’ is een advies aan het kabinet Balkenende II, ten tijde dat het vertrouwen van de bevolking op een historisch dieptepunt lag.

  Doelstelling: Het verschaffen van inzicht in factoren die de kloof tussen burger en overheid in stand houden, deze te herleiden naar tekortkomingen in het optreden van het politieke bestel om vervolgens aan te geven welke culturele en constitutionele veranderingen wenselijk zijn, in relatie tot politiek, media en burgers, en hoe dat vertaald kan worden naar de inrichting van een website van een bewindsvoerder.

  De petitie ‘Dicht kloof met Benbot.nl’ vormde de aanleiding tot het schrijven van dit rapport. In reactie op de petitie hebben 60 burgers aangegeven hoe een bewindspersoon zich het beste kan manifesteren op internet, en wat hij of zij kan doen om burgers te betrekken bij de besluitvorming. De criteria die burgers stelden zijn gerangschikt in de rubrieken transparantie, begrijpelijkheid, toegankelijkheid en interactiviteit. In het rapport worden deze begrippen concreet uitgewerkt.

  Het rapport is in ontvangst genomen door premier Balkenende, minister Bot, minister Brinkhorst, minister De Graaf, PvdA-fractievoorzitter Bos en Tweede Kamervoorzitter Weisglas.

  Namens de Burgerlijke Raad voor het Regeringsbeleid (BBR), januari 2005, Deventer. 152 blz.

Onderzoeken

Tekst onderzoeken

Over de auteur

Archief artikelen van Steven de Jong. Op deze site kunt u zijn artikelen uit de periode 2001-heden lezen.

E-mail: dejongsteven@gmail.com
 • Volg Steven de Jong op Twitter!
 • Volg Steven de Jong op LinkedIn!