Geïnteresseerd? Bestel mijn boek bij je lokale boekhandel of Bol.com.
 • 09
  okt
  2008

  Verslaglegging bestuurdersdebatten (Blommestein Beraad)

  Verslaglegging bestuurdersdebatten (Blommestein Beraad)
  Illustratie Blommestein Groep

  Voor de Blommestein Groep deed ik tussen 2010 en 2014 verslag van bestuurlijke discussies. Veelal namen daar wethouders, burgemeesters, topambtenaren en wetenschappers aan deel. Maar ook ondernemers met vernieuwende initiatieven voor de publieke zaak.

  De bijeenkomsten hadden thema’s als elektronische dienstverlening (vertaling van logica burgers naar ICT-infrastructuur en de ‘geen loket’-gedachte), arbeidsparticipatie (flexibilisering van overheidsfuncties), modernisering van ambtenaren (niet enkel gericht op risicomijding maar ook op ondernemerschap) en alternatieve financiering van publieke zaken (het grote kapitaal zit bij kleine burgers).

  In de verslagen bestendigde ik de uitgewisselde kennis op een zo fris mogelijke wijze (geen notulen dus). Publicaties waarmee de bestuurders in hun eigen organisatie de boer mee op konden.

Freelance

Voordat ik bij NRC werkte, ontwikkelde ik debatsites, deed ik onderzoek naar publieke dienstverlening, schreef ik columns en achtergronden en organiseerde ik enkele workshops over ambtenarenleed. In deze rubriek geef ik een overzicht van die freelancewerkzaamheden.

Over de auteur

Archief artikelen van Steven de Jong. Op deze site kunt u zijn artikelen uit de periode 2001-heden lezen.

E-mail: dejongsteven@gmail.com
 • Volg Steven de Jong op Twitter!
 • Volg Steven de Jong op LinkedIn!