Geïnteresseerd? Bestel mijn boek bij je lokale boekhandel of Bol.com.
 • 27
  mei
  2010

  Eindredactie boek ‘Turkse afkomst, Nederlandse toekomst’

  Eindredactie boek ‘Turkse afkomst, Nederlandse toekomst’

  In opdracht van stichting De Nieuwe Generatie heb ik een boek gemaakt waarin 47 Turks-Nederlandse carrièremakers worden geportretteerd.

  Waaronder professor Mehmet Aksit, marechaussee Mustafa Bal, kandidaat-Kamerlid Yeşim Candan, muzikante Karsu Dönmez, officier van justitie Ayla Ekiz, miss Nederland Deniz Akkoyun, studentvoorzitter Halil Karaaslan, bankdirecteur Uğur Pekdemir, topondernemer Atilay Uslu en financieel analist Mustafa Soykan.

  Als eindredacteur stuurde ik beginnende journalisten aan en redigeerde hun teksten. Zelf heb ik vier interviews afgenomen. Het boek is gesponsord door het ministerie van Defensie, ING en het ministerie van Binnenlandse Zaken. En uitgereikt aan Yvonne van Rooy, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Op de boekpresentatie sprak Ugur Dogan, ambassadeur van Turkije in Nederland.

Freelance

Voordat ik bij NRC werkte, ontwikkelde ik debatsites, deed ik onderzoek naar publieke dienstverlening, schreef ik columns en achtergronden en organiseerde ik enkele workshops over ambtenarenleed. In deze rubriek geef ik een overzicht van die freelancewerkzaamheden.

Over de auteur

Archief artikelen van Steven de Jong. Op deze site kunt u zijn artikelen uit de periode 2001-heden lezen.

E-mail: dejongsteven@gmail.com
 • Volg Steven de Jong op Twitter!
 • Volg Steven de Jong op LinkedIn!