Geïnteresseerd? Bestel mijn boek bij je lokale boekhandel of Bol.com.
 • 05
  dec
  2016

  Aankondiging van de roman Bezorgde Burgers

  Aankondiging van de roman Bezorgde Burgers
  Catalogus Voorjaar 2017, Lebowski Publishers

  Het boek is nog niet helemaal klaar, maar de kaft wel (ontwerpbureau Dog and Pony). Mijn uitgever, Lebowski Publishers, stuurde eerder deze maand de voorjaarsbrochure 2017 naar boekhandelaren en media. Lezers kunnen de roman nu al bestellen, zodat ze het direct in de brievenbus hebben zodra het boek uitkomt.

  De flaptekst

  Samuel herstelt bij communicatiebureau Puntjes op de i marketingteksten van ‘jonge, dynamische bedrijven’. Dat er met hem niet valt samen te werken begrijpt hij wel, maar dat hij als stille kracht zo weinig waardering krijgt, is onverteerbaar. De nieuweling Christiaan, daarentegen, is als politiek consultant de rijzende ster in de organisatie. Een sociale wervelwind die in Samuels ogen niet meer is dan precies dat.

  Opstandig is hij vooral in zijn gedachten, die een uitweg vinden in bijtende ingezonden brieven aan de krant. Ze worden stelselmatig afgewezen. Als hij op een dag de zoveelste reprimande krijgt en ten overstaan van een volle kantine voor paal wordt gezet, knapt er iets. Hij zet het op een drinken in de cafés in het putje van de stad, tot het licht uitgaat en hij zichzelf de volgende dag terugvindt in een gesloten inrichting. Daar moet hij deelnemen aan praatgroepen en zet hij voor IKEA showmodellen in elkaar – waar hij verbijsterend goed in blijkt te zijn. Samuel wil echter maar één ding: zo snel mogelijk ontsnappen en die vervloekte maatschappij weer in. Maar hoe?

  cover_bezorgde_burgers_steven_de_jong

  Bezorgde burgers is een inktzwarte, hilarische roman over de eenzame maar heroïsche strijd van een man tegen de wereld, die herinneringen oproept aan Brusselmans’ De man die werk vond en de filmklassieker Falling Down.

Blog

Publicaties die reeds verschenen zijn op sites of in kranten, treft u aan in de rubriek 'Journalistiek'. Mijn blog, echter, is een soort werkplaats.

Over de auteur

Archief artikelen van Steven de Jong. Op deze site kunt u zijn artikelen uit de periode 2001-heden lezen.

E-mail: dejongsteven@gmail.com
 • Volg Steven de Jong op Twitter!
 • Volg Steven de Jong op LinkedIn!