Bestel bij:
Dejongsteven@gmail.com
 • 18
  okt
  2014

  ‘Volste vertrouwen’ in terugkeer vermiste Himalaya-wandelaars

  ‘Volste vertrouwen’ in terugkeer vermiste Himalaya-wandelaars

  Een sneeuwstorm in Nepal kostte 29 levens. Drie Nederlanders zijn vermist, maar zorgen zijn er niet.

  Rob Siebel van Snow Leopard Adventures heeft het „volste vertrouwen” in een veilige terugkeer van alle Nederlanders die vastzitten in de Himalaya door een sneeuwstorm. Hij werkte jarenlang als begeleider in de Himalaya en organiseert nu met twee anderen reizen voor het Haagse bedrijf. „Zoals verwacht is er geen bereik daar”, zegt hij. „Sowieso niet met mobiel, maar ook niet met de satelliettelefoon vanwege de hoge bergen.”

  Zijn bedrijf heeft 33 Nederlanders verdeeld over vijf groepen in het gebied, waarvan alleen de groep met drie vrouwen nog geen ‘sein veilig’ gaf. Wel is er indirect inzicht in hun situatie. Siebel: „Een Britse groep heeft contact gehad met een groep die vanaf een bepaald basiskamp is teruggelopen. Via hen weten we dat daar twaalf groepen wachten op verbetering van het weer. Een klimsherpa is teruggerend. We verwachten dat hij zaterdag mobiel bereik heeft en ons kan informeren over wie daar zijn.”

  Lees het volledige artikel in het betaald archief van NRC Media.

  Gepubliceerd: NRC

NRC

Voor NRC Handelsblad, nrc.nl en nrc.next schreef ik sinds mijn aanstelling in september 2007 meer dan 800 artikelen. De meeste daarvan als opiniemaker voor nrc.nl.

Over de auteur

Steven de Jong (1981) is opinieredacteur van NRC Handelsblad. Op deze site kunt u zijn artikelen uit de periode 2001-heden lezen. Artikelen voor 2007 zijn geschreven voor andere media. Zie ook de rubrieken Boeken, Fictie (korte verhalen), Onderzoek, Freelance en Blog.
E-mail: dejongsteven@gmail.com
 • Volg Steven de Jong op Twitter!
 • Volg Steven de Jong op LinkedIn!