Geïnteresseerd? Bestel mijn boek bij je lokale boekhandel of Bol.com.
 • 05
  jun
  2007

  eParticipatie.nl (website voor ministerie BZK)

  eParticipatie.nl (website voor ministerie BZK)

  Eind 2006 bracht ik op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken offerte uit voor de ontwikkeling van de website eParticipatie.nl. Een portal waar ambtenaren, adviseurs en betrokken burgers zelfstandig hun ideeën over internetdemocratie konden delen.

  In hun profiel presenteerden de ambtenaren, adviseurs en betrokkenen zichzelf en deelden relevante ervaring met burgerparticipatie. Op die manier ontstond er een kennisgemeenschap rondom ‘overheid en internet’. De site is later overgedragen aan beleidscommunicatiebureau Politiek Online.

  De site heb ik ontwikkeld met het contentmanagement WebGUI. Een complex proces, vooral omdat iedereen zonder password de site moest kunnen beheren. Voor die tijd een soort ‘Wiki en Hyves’ ineen – maar dan veel kleinschaliger.

Freelance

Voordat ik bij NRC werkte, ontwikkelde ik debatsites, deed ik onderzoek naar publieke dienstverlening, schreef ik columns en achtergronden en organiseerde ik enkele workshops over ambtenarenleed. In deze rubriek geef ik een overzicht van die freelancewerkzaamheden.

Over de auteur

Archief artikelen van Steven de Jong. Op deze site kunt u zijn artikelen uit de periode 2001-heden lezen.

E-mail: dejongsteven@gmail.com
 • Volg Steven de Jong op Twitter!
 • Volg Steven de Jong op LinkedIn!