Geïnteresseerd? Bestel mijn boek bij je lokale boekhandel of Bol.com.
 • 16
  mrt
  2017

  De Groene Amsterdammer over de roman Bezorgde burgers (Lebowski)

  De Groene Amsterdammer over de roman Bezorgde burgers (Lebowski)

  De onvrede broeide in de literatuur van de jaren vijftig onder de oppervlakte. Waar zijn de Angry Young Men en Women van nu, vraagt Christiaan Weijts zich in De Groene Amsterdammer af. Een fragment uit zijn artikel.

  “Onze literatuur blinkt niet uit in politieke vergezichten, laat staan met opvattingen die tegen de heersende moraal ingaan. Poubelle van Pieter Waterdrinker – dat het verwarde en populistische Europa van de laatste jaren probeert te vangen – was wat dat betreft een uitzondering. En afgelopen week verscheen een boeiend romandebuut: Bezorgde burgers van Steven de Jong (1981), over een medewerker van een communicatiebureau die zijn opstandigheid botviert in ingezonden krantenbrieven, die steevast geweigerd worden, waarna hij volledig ontspoort, een moeizaam re-integratietraject in gaat en als een misschien wel eigentijdse Lodewijk Stegman de samenleving beziet en vervloekt.”

  Lees het gehele stuk op groene.nl.

Blog

Publicaties die reeds verschenen zijn op sites of in kranten, treft u aan in de rubriek 'Journalistiek'. Mijn blog, echter, is een soort werkplaats.

Over de auteur

Archief artikelen van Steven de Jong. Op deze site kunt u zijn artikelen uit de periode 2001-heden lezen.

E-mail: dejongsteven@gmail.com
 • Volg Steven de Jong op Twitter!
 • Volg Steven de Jong op LinkedIn!