Geïnteresseerd? Bestel mijn boek bij je lokale boekhandel of Bol.com.
 • 24
  mrt
  2017

  Voorpublicatie roman ‘Bezorgde burgers’ (Lebowski, maart 2017)

  Voorpublicatie roman ‘Bezorgde burgers’ (Lebowski, maart 2017)

  Lees hier de voorpublicatie van de roman Bezorgde burgers. Hoofdstuk 1: ‘Was het maar oorlog’, 19 pagina’s gratis.

  “Hilarische, ontroerende, rollercoasterrant over een jonge, eenzame man anno nu. En Steven de Jong lost ook het integratievraagstuk op. Prachtroman. Vroeg me bij het lezen wel af of hij wellicht de liefdesbaby van Michel Houellebecq & Hans Teeuwen is.”
  Patrick Pouw, schrijver en redacteur bij Jeroen Pauw

  “Een ijzersterk psychologisch profiel. Op ingenieuze wijze geeft Steven de Jong de angstcultuur op de werkvloer weer. Met hoofdpersoon Samuel creëert hij een heel herkenbare persoon die bang is voor, maar vooral kwaad is op de maatschappij. Ondanks zijn veelvuldige uitspattingen behoudt hij de sympathie van de lezer, wat een kunst op zich is.”
  Bie Helena, recensent Hebban.nl

  “Een boeiend romandebuut over een medewerker van een communicatiebureau die zijn opstandigheid botviert in ingezonden krantenbrieven, die steevast geweigerd worden, waarna hij volledig ontspoort, een moeizaam re-integratietraject in gaat en als een misschien wel eigentijdse Lodewijk Stegman (W.F. Hermans ‘Ik heb altijd gelijk’) de samenleving beziet en vervloekt.”
  Christiaan Weijts, De Groene Amsterdammer

  “Hoofdpersoon Samuel is één van de allerleukste, allerwoedendste, allergeestigste, allerwelbespraaktste, aller-van-alles-en-nog-wat hoofdpersonen in de Nederlandse romangeschiedenis. Wat mij betreft, moet ik daar wel aan toevoegen. Samuel is een man die je in je hart wilt sluiten, vooral omdat hij geen enkele partij kiest. Hij is namelijk tegen iedereen. Tegen alles!”
  Jasper Henderson, adjunct-uitgever Lebowski

  “Maar boven alles is Bezorgde burgers een queeste naar vrijheid, een oeroud thema dat desalniettemin verrassend actueel is: het vrije individu, het vrije woord, een vrijheid die in Samuels geval totaal moet zijn en die niet anders kan eindigen dan in een totaal misverstand en ten slotte in een tragedie. (..) Steven de Jong heeft een heerlijke schelmenroman geschreven. Koop dit boek en lees het – het biedt vermaak, troost en opwinding.”
  Joost van der Vaart, redacteur NRC en collega van de auteur

  VOORPUBLICATIE, hoofdstuk 1: ‘Was het maar oorlog’
  www.stevendejong.nl/…/Voorpublicatie-Bezorgde-burger…

  BESTELLEN (hard copy of ebook)
  www.lebowskipublishers.nl/…/Bezorgde-burgers-T9299.…
  www.bol.com/nl/p/bezorgde-burgers/9200000072521802/…

  INFO VOOR LEZERS EN PERS
  www.stevendejong.nl / dejongsteven@gmail.com

  Uitgeverij Lebowski

Blog

Publicaties die reeds verschenen zijn op sites of in kranten, treft u aan in de rubriek 'Journalistiek'. Mijn blog, echter, is een soort werkplaats.

Over de auteur

Archief artikelen van Steven de Jong. Op deze site kunt u zijn artikelen uit de periode 2001-heden lezen.

E-mail: dejongsteven@gmail.com
 • Volg Steven de Jong op Twitter!
 • Volg Steven de Jong op LinkedIn!