Geïnteresseerd? Bestel mijn boek bij je lokale boekhandel of Bol.com.
 • 26
  mrt
  2017

  Samuel op de pechstrook van het leven: 4* voor Bezorgde Burgers

  Samuel op de pechstrook van het leven: 4* voor Bezorgde Burgers

  Bezorgde burgers is een obscure roman waarin flink wat vrolijkheid wordt gestopt, noteren de recensenten Helena van Dijk en Guy Doms in hun duo-bespreking op Hebban.nl. Ze geven het boek vier van de vijf sterren.

  Guy Doms: “Bezorgde burgers is een obscure roman, waarin flink wat vrolijkheid wordt gestopt. Zo blijft het verhaal mooi in evenwicht. Samuel wordt haarscherp ontleed als karakter, de verscholen psycholoog in Steven de Jong weet raak te treffen. Het wordt nooit echt saai, kan ook niet, want je leest steeds maar korte fragmenten. Toch word je als lezer telkens opnieuw getriggerd om verder te blijven lezen.”

  En passant wijzen ze op het favoriete nummer van hoofdpersoon Samuel Brammer. Op De Pechstrook Van Het Leven, van de Vlaamse troubadour Guido Belcanto.

  Helena van Dijk: “Op iedere bladzijde vind je wel zo’n originele passage, ik vond het wat dat betreft ook echt geweldig om te lezen. Humoristisch en origineel. Steven de Jong heeft zo’n rijke stijl dat hij zich nergens van clichés hoeft te bedienen. ”

  Lees de gehele recensie op Hebban.nl

Blog

Publicaties die reeds verschenen zijn op sites of in kranten, treft u aan in de rubriek 'Journalistiek'. Mijn blog, echter, is een soort werkplaats.

Over de auteur

Archief artikelen van Steven de Jong. Op deze site kunt u zijn artikelen uit de periode 2001-heden lezen.

E-mail: dejongsteven@gmail.com
 • Volg Steven de Jong op Twitter!
 • Volg Steven de Jong op LinkedIn!