Bestel bij:
Dejongsteven@gmail.com
 • 10
  apr
  2019

  De app Study the Great Nation is het nieuwe Rode Boekje

  President Xi Jinping heeft zijn eigen Rode Boekje. Waar tijdens de Culturele Revolutie het volk studeerde op de citaten van Mao, daar zijn nu zo’n honderd miljoen Chinezen (volgens de staatsmedia) in de weer met de app Study the Great Nation. Belangijkste doel is om kennis te nemen van positieve ontwikkelingen rondom het regeringsbeleid.

  Er zit ook een competitie-element in. Het bekijken van een video van het bezoek van Xi aan Frankrijk levert één punt op, ontdekte de correspondent van The New York Times. Alle vragen goed bij een quiz over het economische beleid: 10 punten. Werkgevers vragen werknemers inmiddels al om schermfoto’s van hun score. De staats-app wordt gezien als het equivalent van Mao’s Rode Boekje. Downloaden wordt gestimuleerd door de Communistische Partij van China.

Blog

Publicaties die reeds verschenen zijn op sites of in kranten, treft u aan in de rubriek 'Journalistiek'. Mijn blog, echter, is een soort werkplaats.

Over de auteur

Steven de Jong (1981) is opinieredacteur van NRC Handelsblad. Op deze site kunt u zijn artikelen uit de periode 2001-heden lezen. Artikelen voor 2007 zijn geschreven voor andere media. Zie ook de rubrieken Boeken, Fictie (korte verhalen), Onderzoek, Freelance en Blog.
E-mail: dejongsteven@gmail.com
 • Volg Steven de Jong op Twitter!
 • Volg Steven de Jong op LinkedIn!